” ‘Langedijker’ coverband timmert lekker aan de weg”

Jawel, ook als kermisband in Noord-Holland kun je Coverband The Hits tegenkomen. In de aanloop naar ons optreden op een erg gezellige en zeker ook befaamde Noord-Hollandse kermis, namelijk die van Zuid-Scharwoude (!), hebben lokale media aandacht aan onze band besteed. Zo sierden onze muzikale koppies de voorpagina van de hard-copy versie van het Langedijker Nieuwsblad. Je kunt hieronder de tekst van dat artikel lezen, en onderaan staat de link naar het stuk zoals dat ook online werd gepubliceerd. 

Uit Langedijker Nieuwsblad (12-09-18):

‘We spelen een draaikolk aan hits’

Langedijker coverband timmert lekker aan de weg

LANGEDIJK – De Zuid-Scharwouder kermis barst het komend weekend los en dat is naast een hoop gezelligheid de ultieme kans om de Langedijker Coverband The Hits aan het werk te zien tijdens de Denderende Dinsdagavond in de Roode Leeuw. “Deze slotavond belooft héééél gezellig te worden”, meldt drummer Niels Bijvoet. “Het is voor ieder van ons in de band de eerste keer dat we optreden op ‘onze’ Zuid-Scharwouder kermis, maar onze sets zullen zoals altijd staan als een huis!”

goede kermisband noord holland Coverband The Hits

Coverband The Hits bestaat uit zes ervaren bandleden waarvan drie geboren Langedijkers, de overige muzikanten zijn afkomstig uit aangrenzende gemeenten. “Onze enthousiaste band bestaat uit de talentvolle leadzangeres Rosanne Krab, de gelauwerde leadzanger Leon Nan en vier door de wol geverfde muzikanten: gitarist Martijn Koenis, toetsenist Jeroen Mooij, bassist Laurens van Vliet en mijn persoontje”, legt de gepassioneerde drummer van de band uit.

De Hoed On Tour

Coverband The Hits is ruim drie jaar geleden opgericht naar aanleiding van een spontaan Langedijks initiatief: de Hoed On Tour, een eenmalig project voor een goed doel te weten ‘Voedselhulp Langedijk’. “Wij waren ‘de huisband”,, vervolgt Niels Bijvoet. “Na een maandenlange voorbereiding lukte het een kleurrijke groep Langedijkers met hulp van andere vrijwilligers en diverse getalenteerde entertainers om in de zomer van 2015 in diverse plaatsen als Langedijk, Schoorl en Warmenhuizen via kaartverkoop en donaties €2000,- op te halen. Dit mooie bedrag hebben we met genoegen en trots geschonken aan Voedselhulp Langedijk.”

Lol

“Na die vierdaagse toer heeft de groep in december 2015 met succes een laatste en uitverkocht De Hoed On Tour-event georganiseerd in Langedijk, genaamd ‘Winterhoed’. Wij voorzagen het eindfeest van drie uur livemuziek, en dat voor het eerst onder de naam Coverband The Hits. Ondanks het enthousiasme van alle betrokkenen bleek een verlenging van het concept ‘De Hoed On Tour’ om praktische redenen niet haalbaar.

Echter, wij van de band bleken zoveel lol met elkaar te hebben en goede reacties te ontvangen, dat we besloten lekker door te gaan. Coverband The Hits stond vanaf toen op eigen benen. En dat gaat uitstekend. Inmiddels zijn we zo’n tweeënhalf jaar en vele tientallen optredens verder: op bedrijfsfeesten, bruiloften, groepsverjaardagen, maar ook diverse openbare optredens [nb: zoals in de grote feesttent op het Koningsplein van Broek op  Langedijk, editor] en bijzondere events zoals in de bomvolle Kees Kist-businesslounge bij AZ na een wedstrijd.”

Dansvloerkrakers

Het repertoire van Coverband The Hits is zeer divers en toegankelijk te noemen. Niels: “We spelen een draaikolk aan hits uit de 10’s, 00’s, 90’s, 80’s, 70’s! Voetjes van de vloer op recente hitlijstbestormers, dansvloerkrakers en onterecht vergeten juweeltjes. Ook meer easy going zit in ons repertoire, dat is opgebouwd met stijlen als populaire pop, rock, soul, reggae, indie, disco en funk, en dat in het Engels of Nederlands.

Op de Zuid-Scharwouder kermis hebben we allemaal veel voetafdrukken liggen, maar niemand van ons speelde er ooit met onze eerdere bands. Dit wordt dus de eerste keer, en we kijken ernaar uit voor bekenden en onbekenden in het sfeervolle voorcafé van de Roode Leeuw op dinsdag 18 september een feestelijke slotavond te verzorgen. Met de beste karaktervolle livemuziek, waarmee de kermis van 2018 op perfecte wijze kan worden afgesloten!”

Bron: http://www.rodi.nl/nieuws/1474976-we-spelen-een-draaikolk-aan-hits-langedijker-coverband-timmert-lekker-aan-de-weg

★ Ons als kermisband boeken? Goede keuze! ★

Wil je Coverband The Hits boeken voor een kermis, in Noord-Holland of daarbuiten? Onze vele positieve referenties, gebaseerd op uiteenlopende soorten events, zullen je duidelijk maken dat wij een kermisband zijn die gegarandeerd een feest op gang krijgt! Neem hier vrijblijvend contact op, we staan je graag te woord.