Hoe de zomer van 2015 ons samenbracht..

DHOT 2015 - The Hits live op Klimduin Schoorl

Zie je ons staan, op dat mini-podium voor De Klimduin in Schoorl?? Zo begon het ooit voor Coverband The Hits. In de zomer van 2015 namen we als een clubje bij elkaar gebrachte muzikanten deel aan het project ‘De Hoed On Tour’. DHOT was een initiatief van een bijzondere groep mensen voor een goed doel in Noord-Holland, namelijk Voedselhulp Langedijk. Lees snel door en zie wat er zoal gebeurde.

Kleurrijk gezelschap van vrijwilligers & sponsors

In samenwerking met een grote club mensen (bonte straatartiesten, yoga-instructeur, songwriters, goochelaar, kok, dichter, ballonkunstenaar, pianist, buikdanseressen, djembé-groep, fado-duo, geluidstechnici etc. en diverse vrijwilligers voor de ‘organisatie & logistiek’) en aangevoerd door onze vriend, bedenker van het project én tijdelijk co-kapitein Tom S., reisden we per grote boot via het Noord-Hollands Kanaal en het Alkmaardermeer 4 dagen lang naar diverse locaties. Hier traden we op om euro’s in te zamelen voor het genoemde goede doel.

logo De Hoed On Tour (DHOT)

Logo van De Hoed On Tour in 2015

Zo ook op dag 2 bij Klimduin Schoorl (FOTO), waar we aan de voet van die welbekende zandhelling een klein podium (zo klein dat onze drummer eerst dacht dat het alleen voor hem was, maar er moest toch echt een hele band op) mochten betreden. We speelden voor het toestromende publiek en volle terrasjes vervolgens 2 sets om daarna – jazeker – met de pet/hoed rond te gaan! Er werd gul gedoneerd, zoals eigenlijk overal waar DHOT neerstreek.

Stukje Noord-Holland doorkruist

Wat hebben we een mooie, waardevolle tijd gehad met iedereen tijdens de tour ✨ Met dank aan veel vrijwilligers en bovenal diverse locaties! De tour bracht ons in Schoorl (m.m.v. HonkyTonk), in Alkmaar, in Warmenhuizen (uitverkochte feestavond met diner in Bolletjescafé De Klok), in De Woude (aan het haventje bij het gelijknamige café-restaurant), en ook midden op het Alkmaardermeer voor anker liggend met aan boord enkele betalende ‘VIPS’ ? tijdens een heerlijk maffe avond (en daarna een wat brakke ochtend).

De Hoed On Tour 2-15 - The Hits bij café De Klokbij De Klok

Feest op onze boot - DHOT 2015

… tijdens het feest midden op het Alkmaardermeer 😉  (uit DHOT-fotoboek)

Bonte straatartiesten gingen met de pet rond tijdens DHOT

Bonte straatartiesten gingen overal met de pet rond (uit DHOT-fotoboek)

De slotdag was perfect. ‘s Ochtends in De Woude en rond het middaguur in Alkmaar stapten nog meer betalende gasten aan dek. Samen gingen we op weg naar ons laatste stop (en ligplaats van de boot). Met elkaar genoot een gemengde groep mensen zo gedurende een lange gezellige middag van gevarieerde livemuziek, zon, een heerlijk briesje & uitmuntende versnaperingen terwijl die grote boot ons soepel voortdroeg door het groene Noord-Hollandse landschap. Waarna er ’s avonds óók nog een zeer gezellig eindfeest in het afgeladen Café De Knip in Oudkarspel (Langedijk) plaatsvond, met ons op het podium en veel toffe mensen daarvoor.

Op de boot van De Hoed On Tour in Noord-Holland 2015

DHOT 2015 bij Café De Knip in Oudkarspel

Met organisatie en dag-VIPS even lekker tafelen voordat het eindfeest van DHOT met veel meer gasten in Café De Knip zou beginnen.

Kiekje vanuit de zaal tijdens het zeer gezellige eindfeest van DHOT
Kiekje vanuit de zaal tijdens het zeer gezellige eindfeest van DHOT

Mooie opbrengst voor ons goede doel

Toen was het tijd alle donaties en verkochte tickets door te rekenen. De Hoed On Tour bracht dankzij veel gul donerende Noord-Hollanders (dank u, dank u!) maar liefst €2000,- op voor Voedselhulp Langedijk, dat dit geld zinvol zou besteden. Gezinnen met kinderen maar in financieel zwaar weer konden nu met het hele gezin toch een leuk daguitje doen, en er was voor die kids ook nog een extra cadeautje hier en daar.

De Hoed On Tour-toetje in december 2015

En daarna? Onze huidige bandnaam was er nog niet eens, we waren gewoon ‘de huisband van DHOT’ geweest ?. Dat was nog steeds zo tijdens de eenmalige revival van DHOT in december 2015. Toen werd rond de kerst het evenement ‘De Winterhoed’ georganiseerd in hotel-restaurant De Buizerd (Oudkarspel), wat uitverkocht was en de vele aanwezigen een mix van uiteenlopende livemuziek (diverse muzikanten uit de regio vertoonden hun kunsten), theatraal vermaak & culinaire hoogstandjes bood. Wij verzorgden als slotact 3 sets livemuziek. Met volle buikjes en rode wangetjes konden alle voetjes flink van de vloerrrrr!

Enkele maanden na dit event werd ondanks de mooie herinneringen, nieuwe vriendschappen en eerder uitgesproken ambities en ideeën besloten dat DHOT geen vervolg meer zou krijgen. Het was goed zo.

‘Geboorte’ van: Coverband The Hits

Ok, en na De Winterhoed dan? Dat wisten we direct. Stoppen was een no go. We vonden het veel te leuk om met elkaar muziek te maken, en andere mensen plezier te bieden. Er kwam dus een bandnaam, die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat: Coverband The Hits. Een passend logo werd ontworpen door onze zanger Leon. Begin 2016 doken we voor het eerst met elkaar de studio in (check hier hoe we klinken). We bleven hard werken aan ons brede repertoire, waarbij we elkaar als ervaren muzikanten (iedereen speelde eerder al in zeer actieve bands, soms al met elkaar) scherp houden maar vooral altijd ‘snel vinden’.

Toen was toen, maar we kijken vooral vooruit

En nu, enkele jaren later en heel veel optredens en veel positieve reviews verder, kijken we met plezier terug op die zomer van 2015, waar het voor ons toch allemaal mee begon.. En we kijken vooral met enthousiasme en positiviteit naar de toekomst (Corona of niet). Waarbij we ons best blijven doen om elk jaar steeds ook aan te haken bij 1 (ons aansprekend) goede doel-initiatief in Noord-Holland: dat heeft ons tenslotte samengebracht en dat blijven we ook belangrijk vinden ??

Coverband The Hits ook op jouw feest of festival?

Jouw feest met Coverband The Hits?

Heb jij voor jouw feest of festival een ervaren, strakke liveband met een fris & gevarieerd repertoire ‘zonder hoempapa’ nodig? Een coverband die voor een scherpe prijs een professioneel all-in pakket (met optionele uitbreidingen) biedt, en zo jouw/jullie feest gegarandeerd tot een succes maakt (zie onze Referenties)? Neem dan vrijblijvend Contact met ons op, we komen graag in gesprek en denken altijd pro-actief mee!

.. Of doe jij iets met een mooi goed doel?

En als jij een mooi goed doel-initiatief in Noord-Holland in de planning hebt, en daar bv. voor een eindfeest of fundraising-moment een toffe band bij kunt gebruiken? Laat het ons weten, we horen je idee graag aan, wie weet zijn we een match! Wij zetten deze goede doel-traditie zelf namelijk graag elk jaar voort.